Take-back service VELUX dakramen 

Glas, hout en kunststof worden grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden zijn wij een take-back service gestart. Door VELUX dakramen van de afvalberg te redden, realiseren we gezamenlijk een CO2- reductie van 28% per dakraam over de totale levenscyclus.

Wat houdt de take-back service in?

VELUX dakramen worden met de take-back service gescheiden ingezameld  en zodra de opdracht via onze portal is gereedgemeld, worden de ramen getransporteerd naar een van de demontagebedrijven.  Meestal zijn dit  bedrijven die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) of bedrijven die werken aan re-integratie van gedetineerden.  Na demontage ontstaan er nieuwe grondstofstromen. De belangrijkste grondstofstromen zijn: glas, hout, aluminium, kunststoffen.  We werken continue aan het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van deze grondstoffen.

Inzameling op de bouwlocatie of BMN-milieustraat

Inzameling van de gebruikte VELUX dakramen vindt plaats op 2 verschillende manieren:

Voor het inzamelen van enkele stuks dakramen is een samenwerking gestart met BMN bouwmaterialen. Wanneer u nieuwe bouwmaterialen ophaalt, kunt u de verouderde VELUX dakramen inleveren in de BMN-milieustraat. Op dit moment kan dat bij de BMN vestigingen in Zwolle en Drachten.

Voor grotere renovatieprojecten kunt u bij ons de Take Back dienst via een portal aanvragen voor retourname op de bouwlocatie. De ramen worden  na gereed melding opgehaald en vervolgens worden de gebruikte VELUX dakramen gedemonteerd en de grondstoffen hergebruikt.

De belangrijkste voordelen voor u:

• U genereert minder afval.

Hierdoor onderscheidt u zich op het gebied van MVO ten opzichte van uw collega’s.

• U bespaart geld.

De take-back service is niet kosteloos, maar wij bieden deze dienst aan zonder winstoogmerk. Hierdoor is deze dienst goedkoper dan wat u nu betaalt voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval.

Werkwijze Take Back portal:

De portal biedt gemak voor het retour halen van dakramen voor projectmatige vervanging op de bouwlocatie.  U kiest zelf de inzamelmethode, via pallets of via een container.  In alle gevallen dient u zelf voor pallets te zorgen op de bouwlocatie.  Op de pallets dienen de ramen gestapeld te worden volgens de laadinstructie.  Spanbanden kunt u zelf organiseren, of via deze portal bestellen tegen een kleine meerprijs.  Bestellen maar ook het gereedmelden van de ramen wordt via deze portal makkelijk gemaakt. Ramen worden binnen 5 werkdagen na gereedmelding opgehaald.

Bij VELUX Take-Back Webshop gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.