Take-back service VELUX dakramen 

Glas, hout en kunststof worden grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden zijn wij een take-back service gestart. Door VELUX dakramen van de afvalberg te redden, realiseren we gezamenlijk een CO2- reductie van 28% per dakraam over de totale levenscyclus.

Wat houdt de take-back service in?

VELUX dakramen worden met de take-back service gescheiden ingezameld  en zodra de opdracht via onze portal is gereedgemeld, worden de ramen getransporteerd naar een van de demontagebedrijven.  Meestal zijn dit  bedrijven die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) of bedrijven die werken aan re-integratie van gedetineerden.  Na demontage ontstaan er nieuwe grondstofstromen. De belangrijkste grondstofstromen zijn: glas, hout, aluminium, kunststoffen.  We werken continue aan het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van deze grondstoffen.

Inzameling op de bouwlocatie of bouwmateriaalhandel

Inzameling van de gebruikte VELUX dakramen vindt plaats op 2 verschillende manieren:

AANTAL VELUX RAMEN RETOUR

BESTELLEN

BETALINGSWIJZE

1. Ik wil tot 30 ramen inleveren

Vanaf 1 raam kun je deze inleveren via de bouwmaterialenhandel

Via de bouwmaterialenhandel

2.Ik wil 30 ramen of meer inleveren

Vervang je projectmatig en meer dan 30 ramen, bieden we de mogelijkheid de ramen direct op de bouwlocatie op te halen.  Je bestelt de dienst via takeback.velux.nl

Via VELUX website: VELUX rewards, credit card, ideal

Voor het inzamelen van enkele stuks dakramen is een samenwerking gestart met de bouwmaterialenhandel. Op dit moment zijn er afspraken met de volgende organisaties:

BMN Nederland

Bij BMN bouwmaterialen kunt u de gebruikte VELUX dakramen inleveren in de BMN-milieustraat. Op dit moment kan dat bij de BMN vestigingen in Sneek, Den Haag, Hardenberg, Drachten, Zwolle, Coevorden, Enschede, Appingedam, Lelystad, Eindhoven, Winschoten.

Koninklijke Jongeneel

Bij Jongeneel kunt u de gebruikte dakramen inleveren bij alle Jongeneel vestigingen in Nederland.

Timmerman's Ijzerhandel

Vestigingen in Alkmaar en Haarlem.

 

Voor grotere renovatieprojecten kunt u als aannemer bij ons de Take Back dienst via de portal takeback.velux.nl aanvragen voor retourname op de bouwlocatie vanaf 30 dakramen. De ramen worden  na gereed melding opgehaald en vervolgens worden de gebruikte VELUX dakramen gedemonteerd en de grondstoffen hergebruikt.

De belangrijkste voordelen voor u:

• U genereert minder afval.

Hierdoor onderscheidt u zich op het gebied van MVO ten opzichte van uw collega’s.

• U bespaart geld.

De take-back service is niet kosteloos, maar wij bieden deze dienst aan zonder winstoogmerk. Hierdoor is deze dienst goedkoper dan wat u nu betaalt voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval.

Werkwijze Take Back portal:

De portal biedt gemak voor het retour halen van dakramen voor projectmatige vervanging op de bouwlocatie.  U kiest zelf de inzamelmethode, via pallets of via een container.  In alle gevallen dient u zelf voor pallets te zorgen op de bouwlocatie.  Op de pallets dienen de ramen gestapeld te worden volgens de laadinstructie.  Spanbanden kunt u zelf organiseren, of via deze portal bestellen tegen een kleine meerprijs.  Bestellen maar ook het gereedmelden van de ramen wordt via deze portal makkelijk gemaakt. De dakramen worden binnen 5 werkdagen na gereedmelding opgehaald.

Bij VELUX Take-Back Webshop gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.